DSOG's Efterårsmøde, 15.-16. november 2019

DSOG´s Efteruddannelsesudvalg samt FYGO kan med glæde byde velkommen til Efterårsmødet 2019 i IDA Mødecenter, København.

Fredagen lægger ud med ”Blødning i et kvindeliv”, hvor vi bevæger os fra blødning i den helt tidlige graviditet inkl. abortus habitualis, til føtal anæmi; med en afstikker til hvordan vi får plads til samtale og kontakt i et sundhedsvæsen, hvor tidspresset sætter fagligheden og logistikken i fokus. Dernæst bliver vi klogere på de nyeste tiltag ved udredning og behandling af postmenopausal blødning samt afslutningsvis på, hvordan vi håndterer den akutte fase af kraftig blødning i forbindelse med fødsel, menstruation eller operation og ikke mindst, hvornår der er indikation for efterfølgende koagulationsudredning. 

Lørdagen har fokus på ”Kultur og Kvindesyn”, hvor æresbegrebet om hymen debatteres og måske bør omdefineres; og om hvordan vi forebygger at vores ikke-dansksprogede patienter bliver ”Lost in Translation”. Dernæst følger et anerkendt oplæg om, hvordan vi imødekommer danske muslimer og immigranter i det danske sundhedsvæsen, og sidst men ikke mindst vil læge Ole Jørgensen fortælle om sine personlige erfaringer fra sit ophold hos Amish folket.

Emnerne favner bredt, og vi håber at se jer alle; både gynækologer, obstetrikere og praktiserende speciallæger. Tilmelding foregår via Safeticket. Find programmet her