Vedrørende 3. reviderede udgave af E-læringskurset Sikre Fødsler

Med baggrund i en bevilling fra Danske Regioner, er der nu lavet en ret omfattende revision af E-læringskurset “Sikre fødsler”.

Kurset består fortsat af en obligatorisk og en frivillig del omfattende henholdsvis teoretiske elementer og cases. De obligatoriske cases udgøres dels af nye cases, dels af reviderede udgaver af tidligere cases.

Det er op til de respektive fødeafdelingers ledelser at tage stilling til, hvornår deres medarbejdere skal gennemgå det reviderede kursus – om alle skal gennemgå kurset umiddelbart, eller om de blot skal gennemføre den nye udgave af kurset efter den hidtidige plan for, hvor hyppigt kurset skal gennemføres.

På vegne af projektgruppen

Lone Hvidman

Læs mere

DSOG, Dansk Jordemoderfagligt Selskab og Jordemoderforeningen tager kraftig afstand fra skarp retorik på so-me

Aktuelt er der på de sociale medier en debat vedrørende kvinders fødselsoplevelser og oplevelse af gynækologiske undersøgelser - og i forbindelse dermed også af og til oplevelse af svigt. Retorikken i debatten især på Facebook har til tider været meget skarp og til tider splittende både i og mellem faggrupperne (jordemødre og læger). DSOG, Dansk Jordemoderfagligt Selskab og Jordemoderforeningen tager skarpt afstand fra denne retorik og støtter et anerkendende, konstruktivt og respektfuldt samarbejde mellem faggrupperne.

Læs mere

Efterlysning af projekter til konsortiet for multicenterstudier

Dansk konsortium for multicenterstudier inden for gynækologi og obstetrik er en organisation, der har til formål at bistå med/udføre store, metodologisk robuste danske studier, gerne af RCT-design, til fordel for danske og udenlandske patienter inden for gynækologi og obstetrik.

Konsortiet kan bl.a. tilbyde at hjælpe med review af protokoller mht. metode, økonomi og gennemførlighed og vil bistå med kontakt til afdelinger og speciallæger i Danmark, der vil kunne indgå i studierne.

I den forbindelse kan alle interesserede enkeltpersoner, forskergrupper eller guidelinegrupper med gode ideer til sådanne projekter indsende en projektskitse til styregruppen:

Deadline 20/1 2020

Læs mere

Opdateret vejledning og informationsmateriale vedr. håndtering af påvist eller mistanke om COVID-19

Hermed følger 8. version af guidelinen ”Klinisk vejledning vedrørende håndtering af COVID-19-gravide, fødende og barslende kvinder”.

Guidelinen er en revision af de tidligere opdaterede vejledninger og udarbejdet af en nyetableret guidelinegruppe bestående af udpegede medlemmer fra Jordemoderforeningen, Dansk Jordemoderfagligt Selskab (DJS) og Dansk Selskab for obstetrik og Gynækologi (DSOG).

Dokumentet er et klinisk supplement til Sundhedsstyrelsen (SST) generelle retningslinjer ”Retningslinje håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet”

I bedes at være opmærksomme på, at der i dokumenterne “Spørge-guide vedr. COVID-19 telefonisk visitation graviditet/fødsel” og “Håndtering ved ankomst, påvist eller mistanke om COVID-19 infektion” er ændringer i henhold til SSTs retningslinjer. Blandt andet at en fødende kvinde, uanset testsvar, skal på isolationsstue, såfremt hendes partner/anden i husstanden er positiv/der er mistanke om COVID-19.

Dokumenterne kan læses her

Læs mere

Nyt medlem til DSOG’s arbejdsgruppe for obstetrisk kodning, kvalitetssikring og nomenklatur

Brænder du efter at være med til at sikre, at vi har gode data til obstetrisk kvalitetssikring og forskning i de nationale registre?

Vi søger et nyt medlem til det obstetriske kodeudvalg. Kommissoriet for vores udvalg kan læses her

Udvalget arbejder tæt sammen med repræsentanter fra Jordemoderforeningen og Sundhedsdatastyrelsen. Vi mødes 2 gange årligt og arrangerer desuden et nationalt møde for jordemødre, læger, sekretærer, økonomer og andre med interesse for obstetrisk kodning. Ved besættelse af posten vil det have høj prioritet, at der er repræsentanter fra alle de 5 regioner i udvalget. En kort motiveret ansøgning samt CV skal sendes til webmaster@dsog.dk senest d. 04.01.2021.

Læs mere

Social Styrelsen søger repræsentant fra DSOG til deltagelse i arbejdsgruppen for forløbsbeskrivelse om udsatte gravide kvinder med et skadeligt rusmiddelforbrug under graviditet

Social Styrelsen søger repræsentant fra Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi til deltagelse i arbejdsgruppen for forløbsbeskrivelse om udsatte gravide kvinder med et skadeligt rusmiddelforbrug under graviditet.

Som repræsentant i arbejdsgruppen forventes man at deltage i 3 - 4 møder over et års tid, samt bidrage med skriftlige inputs til og kommentering af forløbsbeskrivelsen.

Første møde bliver afholdt mandag den 25. januar 2021 fra kl.10.00 – 15.00 i Odense eller online.

Skriv kortfattet ansøgning til DSOGs organisatoriske sekretær Tine Greve tinegreve@gmail.com senest 7/12.

Læs mere

Obstetrisk Guidelinemøde 2021 - Ny dato – 17.-18. Maj

Det er lykkedes os, at få en aftale med Vejlefjord om afholdelse af det obstetriske guideline møde den 17.-18. maj, idet vi stærkt håber, at Covid-19 ikke på det tidspunkt udgør en hindring for mødets afvikling.

Vi regner med at afholde mødet indenfor de rammer, der var planlagt for januar

· Mulighed for op til 100 deltagere med fysisk fremmøde

· Mulighed for virtuel deltagelse for andre

· Mødet afholdes fra 17.5 kl. 11 til 18.5 eftermiddag

· Frist for at indsende færdige guidelines er 1.5. 21.

Som tidligere angivet, er antallet af guidelines reduceret i forhold til det oprindeligt planlagte, således at nogle guidelines fortsat er udskudt til 2022.

Læs mere om mødet her

På vegne af styregruppen
Lone Hvidman

Læs mere